MENU

Course Jukebox

Course Jukebox

Course Detail

Degree
Master, Doctor
Standard Academic Year
1 - 5
Course delivery methods
face-to-face
Subject
Subjects allied to medicine, Biological sciences, Social studies
Program
School
Master's Program in Agro-Bioresources Science and Technology
Department
Graduate General Education Course
Campus
Tsukuba Campus
Classroom
Course Offering Year
2022-2023
Course Offering Month
November - December
Weekday and Period
Intensive
Capacity
Credits
1.0
Language
English
Course Number
0A00311

Global Issues and Global Society: Food Security University of Tsukuba

Course Overview

国連が提起した「持続可能な開発目標(SDGs)」に密接に関わる国際社会が直面する課題を理解し、大学院生各人に国際社会の一員としての自覚を誘起することで、高等教育を受けた者が果たすべき役割と責任について熟考させることを目的とする。
当科目は「持続可能な開発目標(SDGs)」の中でGoal 2 & 12に関連した、国際社会が直面する「食料問題」について取り扱う。世界の人口動態と食料生産・消費動向、植物育種新技術、食料生産新技術、植物防除新技術などについての講義を通して国際社会で活躍できる能力と人間力を養う。

Learning Achievement

1日目
1.世界の人口と食料生産&日本の人口と食料生産(江面 浩)
2.病害防除技術の現状と今後 (石賀康博)
2日目
3.品種改良の現状と今後 (有泉 亨)
4.食料生産技術の現状と今後(福田直也)

Day 1
1.Food Production & Population in the World & Japan(Dr. Hiroshi EZURA)
2.Disease Protection Technology-Present & Future(Dr. Yasuhiro ISHIGA)
Day2
3.Plant Breeding - Present & Future(Dr. Toru ARIIZUMI)
4.Food Production Technology –Present & Future(Dr. Naoya FUKUDA)

Competence

修士レベル
知の活用力・コミュニケーション能力・国際性
博士レベル
知の創成力・コミュニケーション能力・国際性

Course prerequisites

英語力向上と国際感覚を研磨する高いモチベーションを有すること
High motivation for improving own English skills and global sense will be required.

Grading Philosophy

1評価方法:各授業後にレポート
2割合:各レポートを100点で評価し、平均により評価する。
3評価基準:100点満点の60%以上を合格とする。

Course schedule

Course type

Lectures

Online Course Requirement

Instructor

Ezura Hiroshi,Fukuda Naoya,Ariizumi Tohru,Ishiga Yasuhiro

Other information

Lecture is conducted in English.
face-to-face 英語で授業

Site for Inquiry

Please inquire about the courses at the address below.

Contact person: Hiroshi Ezura

Email address: ezura.hiroshi.fa@u.tsukuba.ac.jp


Link to the syllabus provided by the university